Folkehøring om retsforbeholdet

Dato: 14.11.2015 - 15.11.2015
Tidspunkt: 14-11-2015 12:00:00
Sted: DOKK1 på Århus Havn
Arrangør: Folketinget i samarbejde med DR, Gallup og professor Kasper Møller Hansen
Område: Retsforbehold/folkeafstemning
Type: Debatmøde

Den 14.-15. november 2015 afholder Folketinget i samarbejde med DR, Gallup og prof. Kasper Møller Hansen en folkehøring om den kommende folkeafstemning om retsforbeholdet på Dokk1 i Aarhus.

En folkehøring er en meningsmåling tilsat information og dialog. De ca. 380 deltagere på høringen er repræsentativt udvalgt af Gallup, så de svarer til et ”mini-Danmark”. Formålet er at give den danske befolkning en ekstra mulighed for at sætte dagsordenen frem mod folkeafstemningen. Målet er derudover at komme i dybden med nogle af argumenterne i debatten om retsforbeholdet og få sat lys på de mellemregninger, som leder frem til ja eller nej. Folkehøringen skal give plads til detaljerne og tid til at lytte, diskutere og blive klogere. Det er deltagerne på høringen, som med deres spørgsmål bestemmer, hvad høringen kan give svar på.

Under høringen diskuterer deltagerne med hinanden, og formulerer spørgsmål til politikere, forskere og interesseorganisationer. Folkehøringen vil vise, hvad hele Danmarks befolkning ville stemme – hvis de havde været igennem det samme forløb.

Der er to gange tidligere afholdt folkehøringer i Danmark, første gang forud for folkeafstemningen om euroen i 2000, og anden gang ifm. EU’s tænkepause i 2006. 

Læs mere om folkehøringen

Spørgsmål & svar


Se alle Spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.