Forordning om almindelige bestemmelser for Asyl-, Migrations- og Integrationsfonden og om instrument for finansiel støtte til politisamarbejde, forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet samt krisestyring

Forordning 514/2014/EU af 16. april 2014

Nej firkant


Forordningen er fravalgt

Forordningen skal sikre en enkel og ensartet gennemførelse af de finansielle puljer på området for retlige og indre anliggender. 

Forordningen indeholder regler, som skal gælde i forbindelse med forvaltningen af Fonden for Intern Sikkerhed og Asyl-, Migrations- og Integrationsfonden. 

Det bestemmer forordningen:

  • Regler om støtteberettigelse.
  • Regler om kontrol.
  • Regler om finansiel styring.
  • Regler om regnskab.
  • Regler om evaluering.
Da Danmark allerede i 2014 valgte at tilvælge det finansielle instrument om grænser og visum, gør Danmark allerede brug af de almindelige bestemmelser på området for retlige og indre anliggender.

Det vurderes, at et tilvalg af forordningen ikke vil medføre lovgivningsmæssige eller økonomiske konsekvenser for Danmark.

Retsakten er kun relevant, hvis Danmark tilvælger forordningen om finansiel støtte til politisamarbejde, forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet samt krisestyring.

Oversigt

Oversigt over EU-retsakter:

22 tilvalgte EU-retsakter
 3 tilvalgte forslag til EU-retsakter
 4 tilvalgte EU-retsakter fra parallelaftaler 
10 fravalgte EU-retsakter
 1 fravalgt forslag til EU-retsakt

Hvis det bliver et ja ved folkeafstemningen den 3. december 2015, bliver retsforbeholdet ændret til en såkaldt tilvalgsordning. Herunder kan du finde de EU-retsakter, der vil blive valgt til og fra ved brug af tilvalgsordningen.

Spørgsmål & svar


Se alle Spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: 33 37 33 37
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Folketinets Cookie politik